Nu vanaf de juiste plek! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Yvonne Poels - WaarBenJij.nu Nu vanaf de juiste plek! - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Yvonne Poels - WaarBenJij.nu

Nu vanaf de juiste plek!

Door: Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

25 Februari 2008 | Canada, Ottawa

Ha iedereen!

Eindelijk ben ik gearriveerd in Medicin Hat!
Pas sinds vanavond heb ik internet waar ik behoorlijk naar heb verlangd! Aangezien ik NL al aardig begin te missen!
Woensdagnacht(canadese tijd) ben ik aangekomen in M.H. de reis was erg lang maar is helemaal goed gegaan. Of ja met mij in ieder geval. Helaas met mijn koffers iets minder. Ze zijn bij de overstap in chicago achter gebleven en zijn een extra nacht daar gebleven waardoor ik de eerste dag helaas niet in het bezit was van mijn eigen spulletjes. Maar ik heb ze weer!
De rest van de week heb ik vrij gehad, bij gekomen van het tijdsverschil, veel aardige mensen ontmoet, 2 avonden uitgenodigd om bij mensen van de fysio te eten (een daarvan inclusief jaccouzi in de achtertuin, Prima avondje!!) en een aantal tours door medicin hat gehad. Dus ik ben aardig vermaakt! Vandaag was mijn eerste dag stage. Introductie en rondleiding gehad en bij verschillende therapeuten mee gekeken. Morgen is mijn stagebegeleidster er en dan zal ik aan het werk moeten..Volgens mij houdt ze behoorlijk van aanpakken...dus ik ben benieuwd!

Het leven hier is toch een best groot verschil met mijn leventje in NL. Al zijn de mensen echt super vriendelijk hier! Ze doen er echt alles aan om het mij hier naar de zin te maken! Maar de stad zelf is erg rustig, kil en niet bepaald sfeervol. Het zal ook wel aan het weer liggen, koud grouw en en kleurloos.. maar dat zal vast veranderen als het lente wordt. Het lijkt ook alsof de canadese mensen hier niet echt een sociaal leven hebben. Ik had het al eerder gehoord maar nu blijkt het ook zo...hou houden ze het vol?
En alles is hier groot! geen wonder dat de meeste mensen hier ruim in de kilo's zitten..Hoop niet dat ik er aan ga wennen!

Ik ga nu lekker slapen, ben benieuwd hoe het morgen wordt..
Jullie horen het snel van mij!

Veel groetjes Yvonne

Weetjes:
- Patienten hier soms 3 tot 4 maanden op de wachtlijst staan..dus fysio's: zoek je werk?? Medicin Hat is the place to be!
- Ze in het ziekenhuis geen uniform dragen. Gewoon je eigen kleding. alleen:Bleu jeans are NOT allouded..laat het nou net zo zijn dat ik alleen blauwe spijkerbroeken bij me heb...
- Medicin Hat de meest zonninge stad is van Canada! Maarliefst 2512 uur zon per jaar!

• 26 Februari 2008 - 07:15

Rossie:

Hey Poelaaaaaaaaa!!!!
    Goed te horen dat je heel bent aangekomen! Nu aan de slag, spannend!
    Heel veel plezier!
    En werkse vandaag.
    Dikke X

• 26 Februari 2008 - 07:15

Marlie:

Blij om te horen dat jij in elk geval goed bent aangekomen, dat van je koffers is iets minder, maar ook dat is weer goedgekomen...dus je ziet maar weer AKG..Zit je toch maar mooi daar!!
    Heel veel plezier en succes op je eerste stagedagen..en op alle andere ok natuurlijk..
    We contacten,..

Liefs Marlie

• 26 Februari 2008 - 07:47

Jan:

Met Nijmegen valt alles tegen Yvonne! ;) Ff wennen daar en dan komt het helemaal goed!! veel plezier!

• 26 Februari 2008 - 08:13

Suus V Rens:

Heeeeey Poelske!!

Fijn dat het allemaal goed is gegaan, op je koffers na dan. Dat is echt mijn grootste nachtmerrie.. Mja, gelukkig alles goed gekomen.
    Zal aan je denken vandaag, nu je begint met het echte werk.
    Ik hoop dat je snel zult wennen, misschien dat de berichtjes op deze site je wel een beetje helpen ?!?

Heel veel plezier en gedraag ow ;)

Kuss Suus

• 26 Februari 2008 - 08:15

Wellness Centre ANCO:

Dag Yvonne,
    leuk om te horen dat je goed bent aangekomen. Maak er een mooie tijd van. We blijven je volgen.

Patrick, Tessa en al je collega's van ANCO

• 26 Februari 2008 - 08:49

Noortje:

Wat super dat je er nu eindelijk zit!
    Heel veel plezier!!

x noor

• 26 Februari 2008 - 09:27

Brecht:

Daaaag Canadees!
    Mooi dat je heelhuids bent aangekomen, koffers is idd even minder, maar 1 dagje valt te overzien. Fijn ook dat de mensen aardig zijn, jacuzi en etentjes, dat is mooi!
    Dalijk flink an dn bak!
    Heel veel succes, AKG en we keep in touch!
    joe.. hoiiii Kus brecht

• 26 Februari 2008 - 09:33

Yvonne:

He Von,
    Dat ging niet echt vloeiend he, die koffieafspraak! Die bakken koffie zal ik opsparen, dan halen we het in als je weer terug bent. Dan zul je vast veel te vertellen hebben..ik zal je avontuur volgen, maar je moet dus nog wel wat verhalen achter de hand houden he?!

Maak er een mooie tijd van!
    x andere Von

• 26 Februari 2008 - 10:54

Tante Truus:

Hoi Yvonneke,
    Wat moedig van je om zo maar in je eentje naar Canada te gaan. Ik hoorde het zondag bij oma. Petje af! Maar je weet, dat het niet altijd makkelijk is. Dat heb je al eerder meegemaakt. Ik vind het fantastisch voor je en van je. Ik hoop dat het een fijne en goede ervaring wordt en dat je ons naderhand kunt vertellen dat je een geweldige therapeute bent geworden, met diploma en al. Je zult je vriendje natuurlijk ook erg missen, maar dat maakt de band alleen maar hechter en wie weet..... wat er straks allemaal kan gebeuren. Laat je niet door de kou ontmoedigen en voel de warmte, die er in de stad niet is, uit je eigen hart komen.
    Lieve Yvonneke, ik wens je alle goeds en alle moed (die heb je al getoond) om er een rijke ervaring van te maken en geniet van al het mooie dat er ook is.
    Ik hoor graag weer van je. Komende zomer ben je weer terug. Dan kom je maar eens verslag doen bij mij (je vriendje mag mee hoor!!).
    Groetjes van je tante uit het Venrayse en hou je haaks.

• 26 Februari 2008 - 17:26

Tante Marian:

Hoi Yvonne,
    ik heb net jouw mailtje gelezen en vind het hartstikke leuk dat ik in je adressenbestand zit. Kan ik je mooi een beetje volgen.
    Blij dat je goed aangekomen bent.
    De sfeer en kleur in Medecin Hat zal snel veranderen nu dat jij gearriveerd bent. Daar hoeft het geen lente voor te worden.
    Ga morgen lekker aan de slag en doe maar veel ervaring op. Alles wat je daar leert is meegenomen.
    Wat die kilo's betreft: laat dat maar aan de canadians over. Het zou zonde zijn van jouw mooie figuur.
    Liefs, xxx en tot de volgende keer
    en weetje: jij een kanjer bent!

• 26 Februari 2008 - 18:54

Lieke:

Yvonneke!!!

Wat ben ik blij iets van je te horen! De Noodles waren al rond aan t vragen of er al een teken van leven was gekomen vanuit Canada;).

Fijn dat je nu lekker internet hebt, dan kun je mooi veel verhaaltjes typen op deze site:) en niet te vergeten....veeeel foto's plaatsen! Wil weleens zien waar jij je verborgen houdt de komende maanden.

Meid zoals ik al zow vaak heb gezegd heeeeel veeeel plezier en natuurlijk veel suc6! (als je terugkomt mag je mij een cursus Engels geven;))

Byeeeee lieve Yvon!
    Mwaaaaaaah......

• 26 Februari 2008 - 18:57

Lieke:

Hey Yvonne,

Fijn dat je zo goed terecht bent gekomen.. je hebt wel een feest gemist hoor.... het was super ruud en ik zijn nog steeds aan het nagenieten.. alles staat op foto's en film duss je krijgt alles te zien... heel veel succes daar..
    Groetjes Mevr. Mooren

• 26 Februari 2008 - 20:42

Marijke:

Hey Yvonne

Echt super dat je nu eindelijk bent aangekomen! Had je nog een nacht in Calgary overnacht of gelijk door? En welke kamer heb je in 't huis, is het er gezellig? En wie is je begeleidster? (wat een vragen...)
    Kan me wel voorstellen trouwens wat je bedoeld met de sfeer in Medicine Hat, t is allemaal nogal grauw. Maar er zitten wel een paar leuke cafés, o.a. de Zukini Blossom en the Garage (om de hoek) Maar op die lente kun je trouwens nog wel even wachten, vorig jaar kwamen de knoppen en 't groene gras pas half april omhoog. Maar dan krijg je ook wat!
    Om mensen te ontmoeten kun je misschien een keer naar de YMCA (langs de rivier), daar lopen heel veel leuke, sportieve mensen rond en je kunt er goedkoop sporten. Ik weet niet of je gelovig bent, maar in de kerk the DreamCentre kom je ook veel jongeren tegen. (ook leuk/gezellig/bizar voor niet-kerkgangers trouwens...:p ) Maureen (ergotherapeut) heeft mij toen veel geholpen.
    Maareh, 't wordt vast supertof (trust me) Ben echt superbenieuwd hoe je het hebt. Keep in touch en doe de groetjes aan iedereen!!

Groetjes, Marijke

• 27 Februari 2008 - 08:12

Monique (int.Office):

Hoi Yvonne,

Goed om te horen dat je goed bent aangekomen. Fijn dat je zo opgevangen bent en ik hoop, maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan, dat je een supertijd gaat beleven.

Met de sportgroepen gaat het ook goed, Marieke geeft nu op de maandagavond les en dat gaat goed, heel anders dan wat wij gewend zijn maar wel heel leuk!
    Renelle blijft op de donderdag les geven zolang als dat gaat!

Ben heel benieuwd naar je eerst "werk"ervaringen.

Hou je taai en we houden contact!

Groetjes

• 27 Februari 2008 - 12:07

Renelle (seneca):

Hoi Yvonne,

Dus na een beetje acclimatiseren, ben je nu echt begonnen met je stage! Spannend maar vooral heel leuk, lijkt me, om te zien en te leren hoe het er daar aan toe gaat. Uit je 'weetjes' op te maken zijn er al direct veel verschillen! Jammer dat je alleen blauwe spijkerbroeken bij je hebt! Moeten we een gewone broek opsturen of red je het wel in je witte uniformbroek?

Hier in Nederland lijkt het wel alsof de lente begonnen is, enkele bomen staan al helemaal in bloei. Prachtig natuurlijk, maar wel raar zo vroeg in februari....!
    Verder gaan de sportlessen bij Seneca gewoon door zonder jou, maar we missen je wel hoor! Heb jij je dynaband al gebruikt? Zijn alle citaten op de dynaband al uitgerekt en onleesbaar geworden? Dat willen we natuurlijk wel zien in juni....., dus doe je best!

Heel veel succes en plezier met je verder stage-ervaringen en take care, liefs Renelle

• 27 Februari 2008 - 13:39

Mathé:

Ey!

Zo te zien heb je je weg gevonden naar Medicin Hat. Ik naar jou site, ik was toevallig aan t surven en aan kijken op waarbenjij naar mensen die nu in canada waren en zelfde plekken hebben gezeten als. Toen zag ik een foto met een bekent hoofd!

Raar idee dat er nu iemand op mijn oude stageplek zit en daar aan t werk is. Heel veel suc6 komende tijd. En ik ga je site tjekken.

Doe Maureen stigant (ergo), Boby (sicetaresse chets, kinder afdeling) Erin, Curdis, Maarten Denen en zijn vrouw de groeten. Van me.

Veel plezier, en benieuwd naar je foto xxx Mathe

• 27 Februari 2008 - 14:44

Lientje:

maaaaaaaaaaaaa gertje, goed voor elkaar, en die kleur komt er nog wel in! Gewoon blijven lachen en genieten, daar heb jij geen roze bril voor nodig, zeg ik ow!
    Mmmmmmmmmmwah!!

• 27 Februari 2008 - 18:18

Huub, Mayke En Leyla:

belangrijkste; geniet er van
    WE BLIJVEN HET VOLGEN

• 28 Februari 2008 - 10:55

Susan Oet Remunj:

He Yvonne,
    veel plezier en succes in Canada!

Groetjes Susan

• 29 Februari 2008 - 12:25

Tante Will Boxmeer:

Knap hoor zo ver van huis Zal aan je denken ,maar je moet maar denken ik kom hier weer een stukje verder mee.Doe maar veel ervaring op.Heel veel lieve groetjes van Ome Jan en Tante Will en we zullen je blijven volgen Dikke kus++++

• 01 Maart 2008 - 17:58

Welcome In Can Honey:

heel erg fein wat van je gehoord te hebben,wy zyn nu in een plaats in Nevada,vlak by Las Vegas en ik heb niet altyd internet available!!! heb je ook een gewoon adress ipv deze blog waar ik naar zit te kyken?? laat ons weten hoe we jou kunnen bereiken als we weer thuis zyn eind Mrt.laat ons vooral weten of de datums van jou en joeps arrival aan onze doorstep nog hetzelfde zyn als in 1 van je emails, mischien hebben we een extra dag nodig om te doen wat wy op het program hebben staan!!!! okay honey thats it for now,plse stay in touch, love from Agaat (zonder H) Medicin(e) Hat met een E,,,, funny Tony your:: way way down cousin Ton T

• 01 Maart 2008 - 19:21

Kim Dekkers:

Hey Yvonne,

Hoe bevalt het daar??? Vast wel goed of niet?? Is je stage leuk??

Liefs, Kim

(bewegen op muziek;) haha))

• 02 Maart 2008 - 21:21

Kelly:

Heyy Von!
    Ben blij om te horen dat het allemaal goed is gegaan, op je koffer na dan, die wilde nog even in Chicago blijven. Maar je hebt em weer! Gelukkig doen de mensen er alles aan om het je naar de zin te maken! Echt fijn.
    Maar zo te lezen moet jij maar eens wat kleur in de stad brengen, haha!
    Heel veel plezier en geniet er van!

Daaag!!

Kusss Kelly

• 03 Maart 2008 - 13:15

Elke:

Heej Poelske!!

Wat leuk te horen dat je reis goed is verlopen..op t kofferincidentje na;)!
    Hoop voor je dat je n super toffe tijd daar zult hebben..ik zal je verhalen in de gaten houden!!

Morgen hebben we huisborrel..en dan zullen we ook eens flink op u gaan proosten!!

Heeeeeel veel plz daar..maak d`r iets moois van!(al twijfel ik daar natuurlijk geen moment aan)

Kusss vanuit de Javastraat..Elke!!

• 04 Maart 2008 - 12:49

Jose En Geert Peters:

Hallo Yvonne, leuk dat we je van deze afstand kunnen volgen. Ja en wat die bleu jeans betreft dit moeten ze maar voor lief nemen. Werk ze en probeer vooral ook te genieten.
    Geert, Jose, Teun

• 07 Maart 2008 - 12:28

Alda :

Hi Yvonne,

Hoop dat je inmiddels je draai begint te vinden in Medicin Hat en ben benieuwd hoe het je de komende maanden zal vergaan. Drie maanden, dat lijkt lang maar gaat met al die nieuwe ervaringen waarschijnlijk ook heeeel snel voorbij.
    Eh, misschien is er ook wel een markt voor Dynabands en steps om al die extra kilo's daar weg te werken. We komen met plezier een weekje over om te demonstreren hoe het moet! We missen je wel, hoor! Dikke knuffel van mij!