Hey! How are you?
Door: Yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
08 April 2008 | Canada, Medicine Hat
Wederom een nieuw verhaal vanuit Medicine Hat, the gas city (beetje reclame maken voor dit stadje hier..)
Alweer 2 weken verder en gelukkig weer leuke nieuwe ervaringen opgedaan.
Het gaat best goed hier, sinds een aantal weken voel ik me steeds beter hier. Ik ben wat meer gewend aan het leven, de mensen en de gewoonten. Ik heb de laatste tijd goede afleiding, leuke mensen om me heen en kan veel dingen ondernemen.
2 weken geleden ben ik s'avonds met Shannon naar een Hockey game geweest. Hier is ijshockey net zoals voetbal in Nederland is. The Tigers is het team van Medicine Hat. Ze speelden die vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen een ander team uit Alberta. En gelukkig hadden we nog kaartjes kunnen bemachtigen. Wat een gaaf gebeuren! Echt een heel spektakel en zo sfeervol. Het publiek is gevarieerd, mannen kinderen EN vrouwen van alle leeftijden! Tijdens de wedstrijd wordt er veel muziek gedraaid om het publiek op te zwepen, er wordt VEEL eten verkocht en natuurlijk ook bier. Ze drinken hier bier met tomatensap erin. Moest het natuurlijk ook even proberen..beetje vreemd maar wel lekker! Een erg leuke avond dus!
Zondagavond heeft het hier behoorlijk gesneeuwd en waar sneeuw ligt moet natuurlijk een sneeuwpop gebouwt worden..Dat is dan ook gebeurd! Samen met huisgenootje in de sneeuw "gespeeld"! He gezellig!
En dit weekend samen met mn huisgenootje Jennifer naar Fernie geweest. Fernie is een klein dorpje in de Rocky Mountains met ongeveer 2000 inwoners wat in het winterseizoen meer dan verdubbelt vanwege de vele toeristen. We hadden een auto'tje gehuurd en zijn vrijdagavond aangereden. Pas na 18.00 uur, dus toen we de bergen inreden was het donker..helaas niet kunnen genieten van de omgeving op de heenweg. Maar wel een verrassing toen we s'ochtends opstonden en uit het raam keken! Helemaal SUPER! Jennifer's neef woont in Fernie! Bij hem hebben we kunnen slapen en heeft ons onder zijn hoede genomen de twee dagen daar. S'ochtends heerlijk ontbeten met een adembenemend uitzicht en hierna gaan skieen! Alleen soepel ging het die dag niet. Doordat het al wat warmer is wordt de sneeuw wat softer/dikker en zwaarder waardoor het allemaal wat minder gemakkelijk gaat. Dus enorm vaak onderuit gegaan! Maar goed, daar leer je van zeggen ze...;) Helaas hadden we die dag geen zon dus weinig mooie uitzichten maar wel spierpijn! Phoe! S'avonds met vrienden van hem in een leuk tentje gegeten en opstap gegaan. En natuurlijk weer een nederlander ontmoet! Een erg leuke avond. Zondag zijn we weer terug gereden. Een behoorlijk lange rit 4.5 uur. Dus blij dat we weer thuis waren.
En deze week weer aan t werk.
Er waren plannen om vanaf deze week te starten op de revalidatieafdeling in het ziekenhuis ipv de out patient afdeling. maar door wat onduidelijkheid met het organiseren gaat dat niet door en blijf ik nu dus bij de outpatient. Best jammer eigenlijk. Maar goed, nog maar 3.5 week dus dat overleef ik zeker!
By the way: mn engels gaat trouwens erg goed. Het gaat helemaal vanzelf. al zijn er nog steeds dagelijks nieuwe woorden die ik leer. Wanneer ik nu nederlands praat of schrijf denk ik in het engels en weet ik soms de NL woorden niet meer..schandalig! Dus wie weet mn volgende berichtje wel in t engels..Goed? Kunnen jullie ook wat Canadees engels leren..;)
Volgend weekend ga ik naar Calgary. Daar woont een oud huisgenootje die hier vorige maand heeft gewoond. Calgary schijnt DE Cowboy stad van ALberta te zijn. Een behoorlijk grote stad, volgens mij 1 miljoen inwoners. Ben benieuwd!
Nu ga ik even verder met het werken aan mn project. Volgende week ga ik een presentatie in het ziekenhuis geven over het kwaliteitsbeleid van de Fysiotherapie in Nederland en in Canada, de verschillen, overeenkomsten etc. Het is namelijk een heel ander systeem hier in Canada. Opzich wel interessant. Mocht je interesse hebben: volgendeweek dinsdag 12.30 uur. Laat even weten of je komt, dan reserveer ik een stoel voor je. ;)
he grappig...
Er zijn veel mensen die aan me vragen of ik in Canada blijf of straks terug kom als ik mn diploma heb. Over die vraag hoef ik niet lang na te denken; Ik blijf mooi in Nederland. Voor de mooie omgeving in de Rocky Mountains zou ik het zo doen, maar voor het echte leven zoals het er hier aan toe gaat..Doe mij maar NL!
Canadezen zijn hier behoorlijk trots op hun land. Overal hangt of staat de Canadese vlag, oudere mensen dragen zelfs speltjes op hun kleding met de CA vlag of hebben de vlag in hun jas geborduurd.
En eerlijk gezegd: Ik ben best trots op Nederland! Misschien moet ik ook maar zo'n speltje met de NL vlag gaan dragen..
Hoop dat verder alles goed met jullie gaat!
Kus yvonne
See ya!
09 April 2008 - 06:35
Anke Van Leeuwen:
He ja...ik kom dinsdag wel om 12:30 uur. Ik hoop dat ik het haal om op tijd te zijn, maar ik neem wel een vliegtuigje eerder dan dat eigenlijk nodig is, zodat ik wat meer speling heb in de tijd....
Succes alvast met de voorbereidingen he ;-)!!!! Ik moest zo lachen met je zinnetje: he gezellig en he grappig....dus bij deze zeg ik het ook nog maar een keer over m'n eigen berichtje: He grappig! ;-) Tot gauw! X en knuffel Anke -
09 April 2008 - 06:48
Sanne:
Nounounou wat maak je daar toch allemaal leuke dingen mee!!! Geniet er maar van want voor je het weet zit je weer in het oude vertrouwde Wanssum ;).
xxxxxxx Poelske :p -
09 April 2008 - 07:55
Marlie:
yvonne...
Wat een geweldige dingen maak je mee..
Ben jaloers op jou, en straks komt ow kel nog, wordt helemaal leuk..
Maar we wachten nog steeds op de foto met cowboy..
Waar blijft ie??Gelukkig ga je naar Calgary, daar lopen dus een miljoen cowboys rond, haha, moet lukken toch..
Missen je hier, dus tot snel maar weer.
Kus MArlie -
09 April 2008 - 08:50
Lieke Mooren:
Hey Yvonne,
Wat leuk om weer een verhaal te lezen... gelukkig dta je je draai gekregen hebt daar in canada.. Maar het is nog maar 3 weken idd... en dan lekker rond trekken met Joep... leuk man...
Hier gaat alles heel goed.. Mijn buikje groeit goed en ik voel me kei goed.. we zijn zo gelukkig... die kleine is zo welkom.. ik kan haast niet wachten... op het werk gaat het ook goed... dus helemaal niet te klagen... en ik word alweer bijna een jaartje ouder... wat gaat de tijd toch snel...
hele dikke kus Lieke -
09 April 2008 - 09:11
Monique Nederhoed :
Hoi Yvonne,
Goed om te lezen dat het goed met je gaat. Leuke foto's!
Hier gaat alles goed, de lente begint langzaam aan op gang te komen. Ik ben weer druk met de nieuwe groep studenten die in september naar het buitenland vertrekken en op dit moment is hier een internationale conferentie over "lifestyle and welbeeing" wel druk maar ook leuk.
Met de sportclub gaat het goed al missen wij je wel! Renelle groeit goed en het gaat ook goed met haar.
We hopen je in juni weer te zien maar geniet eerst maar lekker in Canada van je stage maar straks ook van je rondreis met Joep!
Hou je goed & taai.
Groetjes Monique
(hogeschool van Arnhem en Nijmegen) -
09 April 2008 - 11:15
Lieke H:
Canadees!!
WE WANT MORE!! Ik vind t echt geweldig om die foto's van je te zien Yvonneke. Zien we jou ook weer iets meer he ;) al is het helaas niet in real life maar daar komt snel verandering in!
Hier is t nog rustig. Zit op dit moment weer achter mijn schermpje op t werk maar moest toch wel ff je mooie verhalen lezen hoor. We hebben wel een mooi vooruitzicht aangezien we een noodles weekendje willen organiseren:D! Dan hebben we eindelijk weer eens tijd om met zijn allen lekker bij te kletsen.
Ik moest trouwens wel lachen bij het begin van je verhaal over het: How are you?! Ik weet precies wat je bedoelt....btje interesse tonen maar voordat je je mond hebt kunnen opentrekken zijn ze al gevlogen ;).
Zoals Marlie al zei: We miss you!
Kusjes Lieke -
09 April 2008 - 12:14
Eline:
Howdiehow!
GEWELDIG! hahaha, wat een volkje toch! Ben toch wel jaloers op je verhalen! En volgende week zo'n presentatie geven, lijkt me best pittig, reserveer maar een plekje voor mij! Supermooi al die foto's in de bergen, en dan voor te stellen dat ze in het echt nog veel mooier zijn, goed voor elkaar babe! En dan ook nog eens tussen al die stoere cowboy kerels, poeh hé, ik hoop dat je de camera niet vergeet! hihi
Had die sneeuwpop ook een naam?
Dag lieve yvonne, ik kijk uit naar je volgende berichtje! We missen je, maar de tijd vliegt voorbij, dus geniet er maar van!
mmmmmmmmwah!!! -
13 April 2008 - 10:41
Kelly:
Wauw wat een mooie foto's Yvon! Echt fijn dat het nu beter gaat en je meer dingen kan doen.
Ik moest wel lachen over dat 'how are you', zeg dan niks idd.
Maar nog maar 3 weken stage! Wat gaat dat snel zeg. En dan komt Joep alweer :)!
Heel veel succes met je presentatie.
Tot mails!
Dikke kus!!! -
15 April 2008 - 12:02
Carmen:
He Yvonne,
Super leuk om zo al je avonturen te lezen! Joost gaat ook naar Calgary maar dan ben jij daar al lang weg.
Ik zou zeggen ga zo door de laatste weekjes en daarna nog lekker reizen,
geniet er maar van!
xx Carmen en ook van de rest van de fam. -
19 April 2008 - 08:42
Hoi Yvon:
hier eindelijk een berichtje uit driel.door te vragen naar jou.ben ik erachter gekomen,dat ik je niet kon berichten, je eimailadres was een letterv
erkeerd inplaats een L staat er een T . ik heb nu alles gelezen erg mooi en interesant,hoop dat je nog veel opsteek en leerd.PS we gaan trouw lopen een uur tot anderhalf.IS de handoek al versleten? door al die warmte?
groetjes de MEISJES DRIEL